Közgyűjteménybe került Hitler egyik akvarellje

Hága |

<p>A hollandiai háborús dokumentációs központba került egy Adolf Hitler által Bécsben festett akvarell.</p>

A későbbi náci vezető kutatók szerint 1908 és 1913 között festhette a bécsi belvárost ábrázoló képet. Az alkotás egy nő tulajdonában volt, aki azonnal megvált a képtől, amikor felfedezte, kinek az aláírása van a hátoldalon.

Az akvarellt még a nő apja vásárolta fillérekért egy piacon és fogalma sem volt róla, ki festette. Később megpróbálta eladni az akvarellt, de egyetlen aukciósház sem vette meg. 

A kép, amelyen az "A. Hitler" aláírás olvasható, mostantól különleges történelmi dokumentumnak számít. Hollandiában egyébként eddig ez az egyetlen ismert kép az egykori náci vezetőtől.

Hitler eredetileg művésznek készült, de többszöri próbálkozás után sem vették fel a bécsi Művészeti Akadémiára. Ezután egy ideig képeslapok rajzolásából élt Bécsben és Münchenben. Összesen két-háromezer rajzot, akvarellt és olajfestményt készített.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?