Fico ma lenyom egy éjszakai műszakot az autógyárban

Pozsony |

<p>Robert Fico kormányfő előzetes ígéretének megfelelően ma végigcsinál egy 8 órás éjszakai műszakot a lozornói gépjármű-gyártó ipari parkban (IAC Group /Slovakia/ s.r.o), hogy ezáltal fejezze ki szolidaritását azokkal a munkásokkal, akik éjszaka, hétvégén vagy ünnepnapokon is dolgoznak.&nbsp;</p>

Fico este 10-kor áll a szalaghoz, és reggel 6-kor végez. A kormányfő már a múlt héten bírálta a vállalkozókat azért, mert nem fogadták pozitívan a legújabb szociális csomagot,  mely bevezetné, illetve emelné az éjszakai, a hétvégi és az ünnepi munkáért járó bérpótlékot. Csütörtökön újra keményen kikelt a Szlovák Vállalkozói Szövetség képviselői ellen. Elfogadhatatlannak tartja, hogy a vállalkozók az emelkedő költségekre panaszkodnak, miközben a nyereségük nő. „Vállalkozó urak, nagyon szépen kérem önöket, álljanak oda a szalaghoz, és legyenek olyan nagylegények, és dolgozzanak reggelig. Nagyon pontosan, stopperrel mérik majd önöknek a 20 perces kaja- és cigiszünetet“ - üzente Fico a vállalkozóknak. Szerinte a vállalkozók panaszkodnak a minimálbér emelése miatt is, azt állítják, hogy nőni fog a munkanélküliség, de ennek rendre az ellenkezője igaz. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?