Ferenc pápa elárverezteti ajándékba kapott Lamborghinijét

<p>Ferenc pápa ajándékba kapott egy Lamborghinit, amelyet elárvereztet, és eladási árából az iraki keresztény lakosságnak az Iszlám Állam terrorszervezet által lerombolt otthonai, templomai és középületei újjáépítését fogja támogatni.</p>

A luxussportkocsi gyártójának képviselői szerdán adták át a fehér színű, és aranysárga részletekkel gazdagított Lamborghini Huracánt a katolikus egyházfőnek a vatikáni Szent Márta-ház, a pápa otthona előtt. Ferenc pápa azonnal megáldotta a járművet. A 2014-ben bemutatott Huracán ára nagyjából 183 ezer eurónál kezdődik. A pápa számára készített speciális jármű várhatóan jóval magasabb áron talál új gazdára a Sotheby’s aukcióján. A katolikus egyházfő régóta ellenzi, hogy az emberek megvásárolják a legújabb autó- és telefonmodelleket. Pápaként ő egy kék Ford Focust használ a Vatikán falain belül, és külföldi útjai során sem fényűző, golyóálló SUV-okban, hanem szerényebb Fiat- vagy KIA-modellekben utazik. A Lamborghini eladásából befolyó összeget három jótékonysági szervezet között osztják szét. Az összeg egy részéből azon keresztények otthonainak, templomainak és középületeinek újjáépítését fogják támogatni, akiket az Iszlám Állam harcosai űztek el Irakból. Az újjáépítési munkálatok elsősorban a Moszultól északkeletre fekvő területekre fognak kiterjedni. Az összeg további részét az emberkereskedelem áldozatává vált és prostitúcióra kényszerített nőket segítő, valamint az afrikai országokban orvosi ellátást nyújtó szervezetek munkájának támogatására fordítják. (MTI)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?