Jégen választott király a korcsolyapálya közepén – Mátyás 360

Kolozsvár |

<div>Kedves ötlet vagy a magyarság elleni támadás? &ndash; élénk vitát váltott ki Kolozsváron, hogy korcsolyapályát építenek a Mátyás-szoborcsoport köré.</div>

A kivitelező cég pár napja kerítette körbe a szoborcsoportot, és hozzálátott a terület ledeszkázásához és a pálya építéséhez. A Transilvanareporter.ro román portál közölte: a szoborcsoportot körülvevő korcsolyapálya a november 24-én kezdődő karácsonyi vásár legfontosabb látványeleme lesz Kolozsvár főterén.  A városháza arról tájékoztatott, hogy a főtér területének bérbe adásáról a karácsonyi vásárra még júliusban döntött a képviselő-testület. A pályázatra egyetlen ajánlat érkezett, a cég öt évre nyerte el a jogot, hogy karácsonyi vásárt szervezzen a főterén. A cég 801 négyzetméteres korcsolyapályát épít a Mátyás-szoborcsoport köré és 85 házikót emel, amelyeket kereskedőknek és kézműveseknek ad bérbe, és egy színpadot is épít az előadóknak.  Horváth Anna önkormányzati képviselő most azonnali állásfoglalásra kérte fel a műemlékvédelmi bizottságot és a szakmai szervezeteket a korcsolyapálya ügyében. A volt alpolgármester provokatív gesztusnak tartja, hogy a magyar érdekképviseletet és közösséget nem tájékoztatták az elképzelésről. A közösségi portálokon zajló vitában van, aki jó ötletnek tartja, hogy körbe lehet majd korcsolyázni a szoborcsoportot, mások a magyarság elleni újabb támadásként látják a történteket.  [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"293938","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]] Nemrég az RMDSZ feljelentést tett a szoborcsoport megrongálása miatt. A szobor talapzatára ismeretlenek másztak fel és az egyik alak sarkantyúját letörték, a másikét meghajlították. Kolozsvár főterén évek óta működik korcsolyapálya a téli hónapokban, de eddig a tér keleti oldalán építették fel, távolabb a szoborcsoporttól.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?