Éhező csecsemő képével kérnek segítséget Szíriának

Damaszkusz |

<div>Az éhezés miatt haldokló csecsemőről készült felvételek rámutattak arra, hogy még több élelmiszert és ellátmányt kell juttatni a szíriai kormányerők által körbezárt térségbe.</div>

Az ENSZ különböző szervezetei emlékeztettek, a Damaszkuszt körülölelő Kelet-Gútát a kormányerők évek óta tartják ostrom alatt. Az említett felvételek a haldokló egyhónapos csecsemőről bejárták a sajtót és a közösségi oldalakat. Értesülések szerint a csecsemő vasárnap elhunyt. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű civil szervezet közölte: egy másik gyermek is meghalt éhezés miatt a napokban Kelet-Gútában.  Az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) közlése szerint több mint 1100 gyermek szenved tartós éhínség miatt. Juliette Touma, az UNICEF szóvivője figyelmeztetett, hogy ha hamarosan nem jut segély a térségbe, még több gyermek az éhhalál szélére kerülhet. Az alultápláltság egyre súlyosabb problémává válik a becslések szerint 400 ezer embernek otthont adó, ostromgyűrűbe zárt térségben.  Legutóbb szeptemberben jutott be Kelet-Gútába segély az UNICEF és az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) által. A segélymunkások mintegy 25 ezer embernek elegendő gyógyszert és élelmiszert vittek, de mint mondták, a segélyszállítmány nem volt elég mindenkinek. Idén az ENSZ csak hat alkalommal tudott segélyszállítmányokat eljuttatni Kelet-Gútába. A térségbe egyre nehezebben lehet eljutni, az élelmiszerhiány pedig ennek megfelelően súlyosbodik. Emellett az ott még megvehető termékek ára borzasztóan megugrott.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?