McDonald's nyílik Érsekújvárban

Érsekújvár |

<p>Újabb&nbsp;komplexumot épít a beruházó a Tesco bevásárlóközpont közelében, a főút melletti kereszteződésnél McDonald&#39;s éttermet nyit.&nbsp;</p>

A legutóbbi önkormányzati ülésen jóváhagyták a képviselők a Tesco Stores SR társaság kérelmét annak az 553 négyzetméteres zöldterületnek az eladásáról, ahová az új centrum építését tervezik. A gyorsétterem közelében a tervek szerint néhány boltot nyitnának, szórakoztató- és bevásárlóközpontot üzemeltetne itt a beruházó. Mintegy hetven munkahelyet kínálnának a komplexumban.

Néhány képviselő nehezményezte, hogy a négysávos főútról, melyen Nyitra, Vágsellye és Komárom irányába halad a forgalom, már így is nehéz letérni, olyan sűrű a forgalom. Ha még egy bekötőutat nyitnak a bevásárlóközpont felé, az még nagyobb közlekedési káoszt okozhat. A város az adásvételi szerződésben kötelezte a beruházót, hogy járdákat és gyalogátkelőhelyet építsen a bevásárlóközpontnál. A testület tagjai egyetértettek abban, hogy a bekötőút megépítéséhez szükséges tervek jóváhagyása előtt rendezni kell a tulajdonviszonyokat. A nyitrai másodrendű főút az útkezelőség tulajdonában van, ám a kataszteri térképen, illetve a tulajdonlapon továbbra is a város szerepel az ingatlan tulajdonosaként. A járási székhelyen komoly gondot okoz a közlekedés, egyetlen híd van a városban, amelyen az autók áthajthatnak a Nyitra folyón Komárom és Ipolyság irányába.

Érsekújvár gazdasági fejlesztéséről, a térségbeli munkalehetőségekről és egyes cégek tervezett együttműködésről is szó volt azon az üzleti találkozón, melyen részt vettek a nyitrai Jaguar Land Rover stratégiai park vezetői, négy nagyobb érsekújvári cég képviselői, valamint néhány helyi vállalkozó. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?