Csaknem hatvan halottja van a Vietnamot sújtó áradásoknak

Hanoi |

<p>Eddig 59 halálos áldozatot követelték a Vietnam középső és északi részét sújtó áradások, amelyekben 36 ember eltűnt és 31 megsérült - jelentették a helyi hatóságok és a kormány pénteken.</p>

Az áradások a hat érintett tartomány közül a legtöbb áldozatot az észak-vietnami Hoa Binh tartományban követelték, ahol 22 halott és 13 eltűnt személyről érkezett eddig bejelentés - írta a kormánynak elküldött jelentésében a vietnami keresési és mentési műveletekért felelős bizottság. 

A beszámoló szerint a 22 halálos áldozat közül kilencen helyi idő szerint csütörtök reggel vesztették életüket azután, hogy egy földcsuszamlás betemette a házukat, amelyben éppen aludtak.

Szerdán az észak-vietnami Yen Bai tartományban négy ember eltűnt, amikor egy híd beomlott alattuk az áradás következtében - jelentette a természeti katasztrófák megelőzésével foglalkozó helyi bizottság. Az eltűntek között van a VNA vietnami hírügynökség munkatársa is, aki a természeti csapást követte figyelemmel tájékoztatás céljából.

Kedd éjszaka két határőr eltűnt azután, hogy az észak-vietnami Thanh Hoa tartományban az autójukat elsodorta az árvíz.

A vasárnap este óta tartó heves esőzések és áradások eddig közel 330 házat semmisítettek meg, a víz mintegy 34 ezer házat öntött el. A természeti csapásban több ezer állat pusztult el.

A délkelet-ázsiai ország hatóságainak elmondása szerint több mint 17 ezer embert menekítettek ki.

A trópusi ciklon következtében az elmúlt négy napban több mint 700 milliméternyi eső esett Vietnam említett részein. A ciklon éppen Laosz felé tart. Habár a heves esőzés elállt, a vietnami hatóságok további földcsuszamlások kialakulásának veszélyére figyelmeztették a lakosságot, mivel a hegyvidéki területeken túl sok víz gyülemlett fel.

Az áradások a tavalyi év során 264 ember életét követelték és 1,75 milliárd dolláros kárt okoztak a délkelet-ázsiai országban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?