Újabb séf mond le a Michelin-csillagokról

Szingapúr |

<p>Újabb séf, ezúttal a szingapúri André étterem tulajdonosa mond le két Michelin-csillagáról, André Csiang honlapján közölte a döntését.</p>

A 41 éves, tajvani születésű Csiang hét éve nyitotta meg éttermét Szingapúrban. Számos ínyencet vonzott a városállamba, ahol egyébként hét vendéglő rendelkezik két, egy pedig három csillaggal a nagy presztízsű francia étterem- és szállodakalauz ítélete alapján.

Csiang csütörtöki bejelentése szerint bezárja az Andrét, ezzel lemond a csillagairól is, melyet nem szakácsok, hanem éttermek kapnak. Utolsó vendégeit február közepén szolgálja ki, majd hazatér Tajvanra.

"Vissza akarok menni oda, ahol kezdtem, vissza akarok menni a konyhába, nyugodtabb életre vágyom, örülni szeretnék a főzésnek" - írta a szakács.

Szeptemberben a francia Sébastien Bras, a dél-franciaországi Le Suquet séfje azért kérte törlését az étteremkalauzból, mert túlságosan nagy nyomást jelent számára naponta megfelelni a tökéletesség szimbólumát jelképező elismerésnek. 

 "Évente háromszor keresnek fel az ételkritikusok, de soha nem tudod, mikor. Bármelyik felszolgált ételt megkóstolhatják. Ez azt jelenti, hogy naponta a konyhádat elhagyó 500 étel közül egyet elbírálhatnak" - magyarázta akkor az AFP-nek.

Bras előtt is voltak séfek, akik lemondtak a csillagaikról: 2005-ben Alain Senderens, egy szintén háromcsillagos étterem szakácsa, mivel "megváltoztatta a koncepcióját", majd másik két háromcsillagos francia, 2006-ban Antoine Westermann, 2008-ban Olivier Roellinger kérte a törlést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?