Vasárnap estig Nyitrai autószalon – ál-terepjárókkal

Nyitra |

<div>Csütörtökön nyitotta meg kapuit és vasárnap este zár a nyitrai autószalon.&nbsp;</div>

A frankfurti nemzetközi szalon utáni időpont jót tett a rendezvénynek. Ha csak az újdonságok listáját böngésszük, azt hihetnénk, az autómárkák immár csak magas építésű városi crossoverekben tudnak gondolkodni. Az idei évben minden eddiginél nagyobb teret kaptak a terepezésre csak korlátozottan alkalmas, városi használatra szánt ál-terepjárók.  A VW konszern három márkával képviselteti magát, mindegyik standján egy-egy crossover dominált. A VW T-roc az Audi Q2 féltestvére, hosszát tekintve éppen csak rövidebb (24 mm) az ötajtós Golfnál. A Tiguan Allspace a népszerű SUV 110 mm-rel megnyújtott változata. A Seatnál megtekinthettük az Aronát, amely a Nyitrán szintén bemutatkozó új Ibiza padlólemezére épül.  A Škoda standján a márka kisebb szabadidőautója, a Karoq keltett feltűnést országos premierben.Tovább folytatva a Nyitrán bemutatkozó új crossoverek sorát: Hyundai Kona, Kia Stonic, Opel Crossland X és Grandland X, Citroen C3 Aircross. Az új Peugeot 5008 szintén terepjárósabb megjelenést kapott, a terepre fokozottabb mértékben alkalmas típusok közül pedig a Volvo XC60 és a Renault Koleos új nemzedéke említhető. A Suzuki Ignis retro-formatervű új nemzedékével már útjainkon is találkozhatunk néhány hónapja, a japán márka standján a Vitarával együtt központi szerepet kapott. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"290158","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]] Bár a szokványos, alacsony építésű típusok visszaszorulóban vannak, néhány újdonsággal a konzervatív vásárlók is találkozhattak. A Nissan Micra ötödik nemzedéke ezúttal is a Renault Clióval mutat műszaki rokonságot, ám sportosan ívelt karosszériája ezt jól leplezi. Egy fehér színű példány egyébiránt az idei szalon sorsolásának fődíja. A KIA Stinger a márka eddigi legsportosabb négyajtós szedánja, mögötte az új Optima SW is hazai premierben mutatkozott be. A Ford a külalakjában nem sokat változó, mégis vadiúj Fiestát is elhozta, mellette nagy feltűnést keltett az éppen kifutó, mégis sokak szívét megdobogtató Mustang. A sportos modellek közül látható volt még a nyitható-keménytetős Mazda MX-5 RF és a legendás Subaru Impreza STi aktuális változata.  [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"290159","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]] A látogatók már megszokhatták, hogy néhány, a hazai piacon fontos szerepet játszó márka hiányzik. Idén főleg a Toyota távolléte tűnt fel, a német prémiummárkák importőrei pedig már szokásosan a szomszédos bevásárlóközpontban állítottak ki néhány autót. A veteránok pavilonjában idén a Fiat Nuova 500 tiszteletére megrendezett tematikus kiállítás dominált, amely felvonultatta az idén 60 éves típus szinte valamennyi változatát.Ivkovič Péter
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?