Matovič: már vártam a vádemelést

Pozsony |

<p>Igor Matovič, az OĽaNO elnöke szerint Robert Fico kormányfő és Robert Kaliňák belügyminiszter közvetlenül irányítják a rendőrséget és az ügyészséget is, így nem lepte meg a vádemelés.</p>

A pozsonyi kerületi ügyész még szeptemberben emelt vádat Igor Matovič, az OĽaNO képviselője ellen rágalmazás miatt. Matovič 2015 augusztusában rukkolt elő azzal, hogy Robert Fico kormányfő és felesége 2008-ban offshore ceget alapított az adóparadicsomnak számító Belizén, a cég számláin pedig állítólag 674 millió dollár van. Állításai nem nyertek bizonyoságot, a rendőrség rágalmazás ügyében indított eljárást ellene.  Matovič állítása szerint a rágalmazási ügyet a NAKA "udvari nyomozójára" bízták, aki "rendszeresen zaklatja az ellenzéki politikusokat, a kormánypártiak ügyeit pedig a szőnyeg alá söpri", majd amikor úgy volt, hogy mégsem emelnek vádat ellene, beavatkozott Fico Főügyészségen dolgozó ügyész barátja,  Peter Šufliarsky.  Az ellenzéki képviselő szerint ugyanakkor "nagyon érdekes", hogy a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) és a Főügyészség eddig egyetlen lépést sem tett annak érdekében, hogy kiderítsék, Ficónak ténylegesen van-e offshore cége Belizén, 700 millió euróval a cég számláján. Matovič állítása szerint a NAKA-nak elég volt egy Fico által Belizéről szerzett papír, miszerint a kormányfő nevén nincs egyetlen cég és számla sem. Csakhogy az offshore cégek soha nem a valódi tulajdonos, hanem mindig egy stróman nevén futnak - figyelmeztetett Matovič.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?