Kis magyar tragédia

<p>Ami Magyarországon történik, lassan nehezen lesz kommentálható a klasszikus demokratikus parlamentarizmus eszköztárával. Az ugyanis egyebek mellett feltételezi a kormányoldal-ellenzék közti erőviszony kiegyensúlyozott megoszlását, szabad, mindenki számára egyforma esélyt nyújtó választásokat, s nem utolsósorban független, kritikus média meglétét.&nbsp;</p>

Magyarországon ezek közül mindegyikkel gond van, de az, hogy bő fél évvel a választások előtt az ellenzék vezetője tálcán kínálja fel a fejét, még így is sok. 
Olyannyira, hogy felmerül, nem lenne-e értelmesebb valami hasznosabb dologra költeni a jövő évi voksolásra szánt pénzt… 

Az, amit Botka László és az MSZP produkált, gyakorlatilag feleslegessé teszi a választásokat. A Fidesz persze rég tudja, hogy a szocialisták nem ellenfél számára, a szoclib veszéllyel riogatva senkit sem tudnának mozgósítani. Ezért találták ki a távoli és rejtélyes Sorost, az öreg zsidó milliárdost, aki elég hatalmasnak tűnhet a mezei választó szemében, hogy méltó ellenfele legyen Orbán Viktornak. 
Régóta keringenek a hírek arról, hogy a Fidesz belülről is bomlasztja az MSZP-t, de nem túlzottan, csak annyira, hogy a szocialista párt azért az ellenzék vezető ereje maradjon, ugyanis a kormánypártnak nem érdeke, hogy a nacionalista Jobbik lépjen elő végleg fő ellenfelévé. Nos, Botka és más szocialista politikusok nyilatkozatai alátámasztani látszanak ezt az elméletet, miközben minden jel arra utal, hogy most túllőttek a célon, ugyanis Botka lemondása, és az azt követő házon belüli gyalázkodás végzetes lehet a szocik számára, legalábbis a következő választásokon. S aki jó eséllyel profitálhat a helyzetből, az a Jobbik. 

Az ellenzék legerősebb pártjának összeomlása fél évvel a választások előtt így csak Vona számára jó hír, már a Fidesznek sem az, s az országnak végképp nem. A demokráciától egyre távolodó Magyarország így tovább zakatol azon az úton, amelynek a végét már senki sem látja. Talán maga Orbán Viktor sem. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?