Lezuhant egy katonai repülőgép a Kongóban

Kinshasa |

<p>Nem sokkal felszállás után lezuhant egy katonai teherszállító repülőgép szombaton a Kongói Demokratikus Köztársaságban, a főváros Kinshasától mintegy 100 kilométerre, a balesetet senki sem élte túl - tudatta egybehangzóan több forrás.</p>

A kongói vezérkar egy név nélkül nyilatkozó illetékese szerint a gépet orosz személyzet vezette, és a fedélzeten összesen 20-30 ember lehetett, valamint két jármű és lőszerek.

George Tabora, a kinshasai reptér igazgatója úgy nyilatkozott, hogy nincs túlélő, és ezt a szerencsétlenség helyszínéről is megerősítette egy helyi illetékes.

Egy repülőtéri forrás szerint egy szovjet gyártmányú Antonov An-12-es repülőgépről van szó, amely a fővárosi Ndolo repülőtérről szállt fel és az ország keleti részén lévő Bukavuba tartott.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban viszonylag gyakoriak a légi szerencsétlenségek a be nem tartott biztonsági előírások miatt. Az ország légitársaságai éppen emiatt egytől egyik ki vannak tiltva az Európai Unióból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?