Ma éjszaka lezárják a Nivy pályaudvart

Pozsony |

<p>Holnap hajnalban elindul az első menetrend szerinti járat a Bottova utcában kialakított ideiglenes autóbusz-pályaudvarról. Az új, ideiglenes állomás megnyitása után elkezdődhet a Nivy buszpályaudvar lebontása.&nbsp;</p>

Ma még a régi, a hetvenes évek közepén épített buszpályaudvarról indulnak el az autóbuszok, vasárnaptól azonban már az utca túloldaláról. Az ideiglenes buszpályaudvar megépítése hat és fél millió euróba került. Legalább három évig – amíg a HB Reavis felépíti az új Nivy pályaudvart – innen indulnak, és ide érkeznek a buszjáratok. Jakub Gossányi, a befektető képviselője azt állítja, az ideiglenes állomáson az utasok ízelítőt kaphatnak az új buszpályaudvar szolgáltatásaiból. Autóval, gyalog és a városi tömegközlekedés járataival is egyszerűen megközelíthető a központ. A tömegközlekedési eszközök megállói nem változtak, az autósok azonban csak a Chalupkova utcán keresztül juthatnak el a pályaudvarra, ahol rövid időre leparkolhatnak. Az ideiglenes állomáson elektronikus táblák segítségével tájékoztatják az utasokat. A Slovak Lines busztársaság felhívta a figyelmet arra, előfordulhat, hogy az egyes járatok nem azzal a számmal jelölt felszállóhelyről indulnak, mint korábban. A menetrend azonban nem változik. Laura Pacherova, a HB Reavis szóvivője lapunknak elmondta, az autósoknak egyelőre nem kell korlátozásokra számítaniuk a fejlesztés miatt. A régi állomás lebontása valószínűleg a jövő héten elkezdődik.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"289538","attributes":{"alt":"","author":"A HB Reavis látványterve","class":"media-image","height":"400","title":"Így fog kinézni az új Nivy buszpályaudvar","typeof":"foaf:Image","width":"457"}}]]

„Ahhoz, hogy a munka elkezdődhessen, meg kell nyitni az ideiglenes pályaudvart” – nyilatkozta a szóvivő. A pozsonyi képviselőtestület csütörtöki ülésén több konkrétum is kiderülhetett volna a HB Reavis nagyszabású tervéről. Az ülés programpontjai között szerepelt a két nagy befektető, a HB Reavis és a J&T Real Estate terveinek bemutatása. A testület azonban nagyarányú tartózkodás mellett nem adott szót a Nivy állomás és az Összekapcsolt Pozsony (Spojená Bratislava) projekt kivitelezőinek. Martin Chren városi képviselő azt javasolta, a fejlesztők előbb az illetékes bizottságokat tájékoztassák a terveikről. Mindkét vállalat azt kérte a kormánytól, hogy kiemelt befektetésként kezelje a fejlesztéseket. „Most mindenki a költözéssel van elfoglalva” – válaszolta Pacherová arra a kérdésünkre, hogyan reagált a vállalat a testület véleményére. 

A tervek szerint 2020-ra elkészül az új, modern buszpályaudvar a Nivy helyén. Az irodaházzal, zöldtetővel, bevásárlóközponttal és piaccal kiegészülő új állomás csak a nevében emlékeztet majd az egykori pályaudvarra. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?