Lubina: pozitív szemléletű a társaság

<p>2008 és 2013 után harmadszor is elvállalta az élvonalbeli érsekújvári jégkorongcsapat irányítását a cseh Ladislav Lubina. Az 50 éves, olimpiai és vb-bronzérmes egykori csatárt a zöld-fehérekhez való másodszori visszatéréséről kérdeztük.</p>

Nagyjából egy hete vette át a csapat irányítását. Mikor vették fel önnel a kapcsolatot az érsekújvári klubvezetők?

Úgy három hete került szóba a dolog. Az együttműködés, a szerződés részleteivel nem is foglalkoztunk, inkább az volt kérdéses, tudom-e vállalni a feladatot, mert egészségi gondjaim voltak, átestem egy műtéten. Egy ideig nem tudtam, képes leszek-e edzőként dolgozni.

Milyenek voltak az első benyomásai a csapatról, milyen volt a hangulat az öltözőben?

Meggyőződtem róla, hogy jó a légkör, a csapat hajlandó dolgozni, ami nagyon pozitív. A lelkesedés megvan, így minél jobb játékot akarunk produkálni és pontokat gyűjtögetni, hogy feljebb araszoljunk a tabellán.

A bajnok besztercebányaiak elleni győzelemmel (3:2 hosszabbítás után) debütált. Érezte, hogy a hokisok kettőzött erővel hajtanak az új edző előtt?

Én ezt nem tudom megítélni, a legtöbbjüket nem ismertem korábban, nem tudom, hogyan viselkedtek azelőtt. Pozitív szemléletű társaságot ismertem meg.

A sportnapilapnak említette, hogy az esetleges keretbeni változásokra még biztosan várni kell. Kitűzött magának valamilyen határidőt ebben a kérdésben?

Nincs értelme ilyet meghatározni. Az idő múltával folyamatosan fogjuk oldani ezeket a dolgokat, de most még azt sem tudom, vannak-e szabad játékosok a piacon. Ez egyértelműen nem prioritás, a prioritás az, hogy belekezdjünk a munkába a csapattal, s kihozzuk belőle a maximumot. Ha ebben sikeresek leszünk, nem lesz ok a változtatásra, ha viszont mégsem leszünk olyan eredményesek, valamit lépni fog kelleni.

Az elmúlt másfél évben rengeteg személyi változást történt a klubnál, amelynek ez idő alatt ön az ötödik vezetőedzője. Nem tart attól, hogy nem lesz elég ideje az alapos csapatépítésre?

Hogyha az ilyesmi megijesztene, nem jöhettem volna Érsekújvárba, én már egy évtizede edzősködöm. Ettől nem tartok.

Nehéz sorozat előtt állnak (Trenčín, Košice, Nitra). Mivel lenne elégedett a meccsek után?

Nemcsak hogy ez a három nehéz találkozó vár ránk, de közben szerdánként még a Visegrádi Kupa is folytatódni fog a Fehérvár elleni negyeddöntőkkel. Minden egyes megszerzett pont nagyon értékes lesz a számunkra. Hátrány, hogy Sztanyiszlav Kucskin és Anatolij Rajenko sérült, pénteken a trencséniek ellen valószínűleg még egyikükre sem számíthatok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?