Visszatértek a farkasok Rómába

Róma |

<p>Száz évvel az eltűnésük után újra megjelentek a farkasok Rómában, amelynek mitikus alapítóit, Romulust és Remust a legenda szerint egy nőstényfarkas táplálta és nevelte fel.&nbsp;</p>

 Az olasz főváros nyugati peremvidékén található Castel di Guido természetvédelmi területen már 2013 óta észlelik farkasok nyomát, ám csak a közelmúltban sikerült látni és lencsevégre kapni egy farkascsaládot, két felnőtt állatot és két kölyküket. 

Marco Antonelli zoológus szerint a farkasok nem betelepítés útján, hanem természetes módon jelentek meg ismét Róma környékén. A szakember szerint a farkasok fontosak a vadgazdálkodás szempontjából, mert vaddisznókkal táplálkoznak, amelyek erősen elszaporodtak Róma környékén, és károkat okoznak a mezőgazdaságban. 

Olaszországban az 1970-es évekig erősen bátorították a farkasok kilövését, addigra már csak mintegy 100 példány maradt az egész országban. Napjainkban 2500-ra tehető a farkasok száma az Appenninekben, az Alpok vidékén 150 körül lehet a számuk. Főleg a 600 farkasnak otthon adó Toszkánában panaszkodnak a gazdák arra, hogy a vadállatok jószágot ragadnak el, őket az állam igyekszik kártalanítani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?