Első körben 321 millió forint az MKP média-stratégiájára

Pozsony |

<p>1,1 millió euróval támogatja a magyar kormány az MKP médiastratégiáját.&nbsp;</p>

A párt elnöke, Menyhárt József a nyáron félmilliárd forintos, azaz mintegy 1,6 millió eurós támogatásról beszélt, melyet régiós sajtóhálózat működtetésére fordítanának.  Most megszületett a kormánydöntés is: első körben 321 millió forint (csaknem 1,1 millió euró) érkezik erre a célra.  Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár lapunknak pozsonyi sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, a médiacsomagnak két része lesz, a kormány egyelőre az első részéről, az említett 321 millió forintról döntött. Ez a döntés már megjelent a Magyar Közlönyben is, részletek azonban nem derülnek ki: a határozat nem szól a csomag felhasználásának pontos céljáról, csak arról, hogy felvidéki programokat és támogatásokat finanszíroznak belőle a Bethlen Gábor Alapon keresztül. „Még nincs döntés arról, hogy a támogatás konkrétan mely médiumokhoz kerül” – mondta Potápi.  Menyhárt József – aki korábban lapunknak azt mondta, médiastratégiájuk arról szól, hogy kistérségeknek, régióknak adnának hangot akár a nyomtatott, akár az elektronikus sajtóban – bővebben nem nyilatkozott arról, hogy áll jelenleg a projekt, csak annyit mondott, dolgoznak rajta, és hamarosan bejelentést tesznek róla.  Újra leszögezte, nem pártsajtót akarnak létrehozni a pénzből. „Nem pártmédia kialakításáról van szó, mint ahogy nem pártcsókosokat támogatunk a gazdaságfejlesztő csomaggal, és nem pártakadémikusokat ad majd az Esterházy Akadémia. Az elképzeléseinkért nem kérünk elnézést, az asztalra tesszük, vitára bocsátjuk őket, és lehet, hogy valakinek ez nem tetszik, de tartjuk, hogy a magyar közösség szempontjából erre szükség van” – jelentette ki, hozzátéve, az MKP feladatának tartja, hogy hangot adjon a régióknak. (fm)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?