Két új Banksy-alkotás tűnt fel Londonban

London |

<p>A Barbican Centre szomszédságában látható falfestmények az intézmény Jean-Michel Basquiat amerikai művész munkásságát bemutató új kiállításának előfutárai - írta a BBC News.</p>

Banksy a néhai művésszel való "nem hivatalos együttműködésnek" nevezte az alkotásokat az Instagramon.

Az egyik, egy óriáskereket ábrázoló alkotás képe mellé a titokzatos graffitiművész azt írta: "nagyszabású Basquiat-kiállítás nyílik a Barbicanben, amely egyébként minden erejével azon van, hogy eltüntesse falairól a graffitiket". A másik mű Basquiat 1982-es Boy and Dog in a Johnnypump című alkotását idézi, kiegészítve azt két rendőrrel.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"288292","attributes":{"alt":"","author":"SITA/AP-felvétel","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

A haiti felmenőkkel is rendelkező Basquiat 1960-ban született New Yorkban. Elsősorban graffitiművészként tett szert hatalmas népszerűségre, de multitalentumnak tartották. A 27 évesen kábítószer-túladagolásban meghalt alkotót az elmúlt évtized legjelentősebb amerikai művészei között tartják számon.

A Basquiat: Boom for Real című tárlat szerdán nyílik a Barbican Centre-ben, amely az "amerikai művész első nagyszabású nagy-britanniai tárlataként" harangozta be a kiállítást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?