Gombos kiharcolta a bentmaradást

<p>A szlovák férfi-teniszválogatott bentmaradt a Davis-kupa euro-afrikai zónájának I. csoportjában, miután már az első vasárnapi egyes után 3:1-re vezetett Lengyelország ellen. A sikerben oroszlánrészt vállalt Gombos Norbert, aki mind a két egyesét megnyerte.</p>

Péntek este a hazaiak számára a lehető legkedvezőbb eredmény állt a nyitott tetejű NTC eredményjelzőjén: az első két egyes után 2:0-ra vezettek. Gombos Norbert ugyanis négy szettben legyőzte Hubert Hurkaczot, majd Andrej Martin is hozta a tőle elvárt pontot Kamil Majchrzak ellen. Ez a siker sem született könnyen, a szlovákok kettes számú játékosa csaknem három órán át tartó mérkőzésen nyert.

A szombati párosban azonban szépítettek a lengyelek, a párosspecialista Lukasz Kubot (4. a páros-világranglistán) Mateusz Kowalczykkal az oldalán ugyanis fordítani tudott Martin és Igor Zelenay párosa ellen. Az első szettet rövidítésben a hazai kettős nyerte, ekkor még egyáltalán nem látszott a különbség a két páros között, sőt, a tie-breakben egészen látványos megoldásokkal szereztek pontokat, a lengyelek azonban fokozatosan belelendültek, egyre jobban szerváltak, és be is húzták a meccset.

„Jól kezdtünk, sok energiánk volt, ezért is nyertük meg az első szettet – nyilatkozta Martin. – Sajnos, amíg nekünk az idő előrehaladtával egyre fogyott az erőnk, a lengyelek úgy lettek egyre jobbak.”

Miloš Mečíř kapitánynak komoly dilemmát jelentett a szombati játéknap előtt, hogy adja-e fel előre a párost, és pihentesse inkább Martint egy esetleges vasárnapi ötödik meccsre, vagy pedig a kimondottan párosozó Zelenay mellé a párosban szintén nem tapasztalat nélküli Martint állítsa, azzal, hogy így esetleg nem fog tudni segíteni a csapatnak vasárnap. „Az első nap után 2:0-ra vezettünk, élt a remény, hogy szombaton eldöntsük az összecsapást, már csak ezért is a lehető legerősebb párosunkat akartam pályára küldeni” – indokolta döntését utólag Mečíř.

Vasárnap így Gombos Norbert kezében volt a lehetőség, hogy megszerezze a hazaiak számára bentmaradást érő harmadik pontot. A világranglista 85. helyén álló, nádszegi származású játékos a lengyelek első számú teniszezője, Kamil Majchrzak ellen lépett pályára (267. a világranglistán).

Gombos kétséget sem hagyott afelől, ki az úr a háznál. Az első perctől kezdve dominált, szinte minden ütése pontos volt, minimálisat hibázott. Jól adogatott, remekül fogadta Majchrzak szerváit, ügyesen váltogatta az oldalakat és a játék ütemét, és szinte milliméter pontossággal helyezte a vonalak mellé a labdákat. Nem csoda, hogy Majchrzak frusztrált lett, széttárt karokkal, fejcsóválva reagált egy-egy labdamenetre.

Az első szettben csak egy, a másodikban csak két játékot engedélyezett ellenfelének, és a harmadikat is magabiztosan behúzta, így végül 6:1, 6:2, 6:4-gyel tett pontot a meccs és a párharc végére.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?