Bezár a YouTube-MP3

<p>Az oldal üzemeltetői valószínűleg belátták, hogy a tavaly indított perben mindenképp veszítenek, így kiegyeztek.</p>

A világ egyik leglátogatottabb oldalának, a YouTube-videók konvertálását biztosító youtube-mp3.org-nak üzemeltetői megegyeztek a legnagyobb amerikai kiadói képviselettel, a RIAA-vel, hogy leállítják a szolgáltatást, a domént pedig átadják a RIAA-nek – írta meg a TorrentFreak. Ezzel az egyezséggel lezárulhat az a per, melyet a kiadók tavaly indítottak szerzői jogi jogsértés miatt az oldal ellen.

A kedvelt szolgáltatás azt biztosítja a felhasználók számára, hogy a YouTube videóit átalakítsák mp3 formátumúra, hogy szabadon használhassák azokat bárhol és bármikor. Az ilyen rippeléseket azonban a kiadók ferde szemmel nézik, állításuk többet bevételkiesést okoznak nekik, mint a kalózoldalak. Épp ezért nyújtottak be keresetet egy kaliforniai bíróságon a youtube-mp3.org üzemeltetői ellen, melyben többek között a YouTube szerzői jogot védő rendszerének megkerülésével, valamint a szerzői jogi törvény, a DMCA megsértésével vádolták meg őket, ráadásul az oldalon közölt reklámokkal jogtalanul jutottak bevételhez – írják a keresetben. A megegyezés peren kívül született, feltételeit és részleteket nem hoztak nyilvánosságra, de az biztos, hogy Philip Matesanz, az oldal tulajdonosa kártérítés megfizetését is vállalta, illetve azt is, hogy a jövőben nem fejleszt vagy működtet streamripping szolgáltatást.

A bíróságnak még jóvá kell hagynia a megállapodást, így a leállás valószínűleg ekkor fog megtörténni. (IT CAFÉ-HÍR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?