„Vonatból ugrott ki?” – kérdezte az orvos a világbajnok sportlövőt

Diószeg |

<div>Vállsérülés miatt egész szezonban nem versenyzett Varga Erik kétszeres világbajnok sportlövő, így a jelenleg zajló koronglövő-vb-n nem volt lehetősége megvédeni a címét.</div>

A Diószegen élő sportoló idényét egy rossz esés tette tönkre. „Edzőtáborban voltam év elején, rosszul léptem, megcsúsztam. Arccal előre estem, kitettem a kezemet magam elé, de pont egy hóbucka került a kezem alá. A vállam kiugrott, a porcogó leszakadt a csontról, a lapockám pedig eltörött… – írta le a horrorisztikusan hangzó sérülést Varga. – Amikor hallottam róla, hogy öregemberek az utcán elcsúszva mennyire össze tudják törni magukat, mindig csodálkoztam, hogyan lehetséges ez. Én meg még nem vagyok öreg, aztán mégis megtörtént velem is. Az orvos azt kérdezte, vonatból ugrottam-e ki, mert ő még ilyet nem látott…” Azonnal meg kellett műteni, és jelenleg is zajlik a rehabilitáció. „Krajcsovics Norbert operált a ružinovi kórházban, és szerencsére sikerült jól összeraknia. Az elején megijesztettek az orvosok, azt mondták, előfordulhat, hogy be kell fejeznem a pályafutásom, de most szerencsére úgy néz ki, fog működni a vállam” – bizakodik a 41 éves sportlövő. Varga rövid időre már puskát is fogott a kezébe, de a válla a hosszú távú terhelést egyelőre nem bírja, így a szimpatikus versenyző inkább már a következő évre koncentrál. „Nem szeretnék még egy évet kihagyni, mert aztán már nehéz újra visszakapaszkodni az élmezőnybe” – hangsúlyozta a kétszeres világbajnok. Az idei, moszkvai vb-t csak szurkolóként nézte, s nagy örömet szerzett neki a dunaszerdahelyi Varga Veronika negyedik helye traplövésben a juniorok között. „Az apukája lőtt, régebben ő hordta ki a lőtérre Veronit. Aztán az ŠKP-ban volt egy toborzó tábor, ott édesapám felfigyelt rá, észrevette, hogy van benne tehetség. Négy év alatt apu úgy összekapta őt, hogy bár most először szerepelt ilyen nagy versenyen, rögtön a döntőbe került. Ez is azt mutatja, hogy még sokra viheti” – dicsérte 20 éves névrokonát Varga Erik. (bt)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?