Kvótaper - Szydlo: az ítélet nem változtatja meg a lengyel migrációs politikát

Krynica-Zdrój |

<p>Lengyelország lojális tagja az Európai Uniónak, teljesíti kötelezettségeit, és elvárja, hogy a többi tagállammal egyformán kezeljék - jelentette ki szerdán Beata Szydlo lengyel kormányfő, hozzátéve, hogy az Európai Bíróságnak a kvótaügyben hozott ítélete nem változtatja meg kormányának migrációs politikáját.</p>

A krynicai gazdasági fórumon tartózkodó lengyel miniszterelnököt újságírók kérdezték az Európai Bíróság aznapi döntéséről. 

"Erre számítottunk. Meg voltam győződve, hogy ilyen döntést fognak hozni. Ez azonban egyáltalán nem változtat a lengyel kormány álláspontján, ami a migrációs politikát illeti. Gondolom, hogy a visegrádi csoportén sem" - tette hozzá.

"Állandóan hangsúlyozzuk, hogy az okos és sikeres migrációs politikának mindenekelőtt két feltételt kell teljesítenie: a biztonságot és a sikert kell szem előtt tartania, abban az értelemben, hogy valóban azoknak kell segíteni, akik erre rászorulnak" - folytatta. "Úgy tűnik, hogy ez a fajta gondolkodás és ez a szempont már sok tagállamban gyökeret ver" - mondta.

Beata Szydlo közölte, hogy a közeljövőben olyan javaslatot terjeszt elő, amelyben a lengyel kormány még nagyobb aktivitást és még szélesebb segítséget helyez kilátásba azoknak az országoknak, amelyeknek jelenleg erre szükségük van.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?