Los Angelesben rendkívüli állapot van tűzvész miatt

Los Angeles |

<p>A kaliforniai Los Angelesben és néhány nyugati parti szövetségi államban rendkívüli állapotot hirdettek tűzvész miatt.&nbsp;</p>

Jerry Brown, Kalifornia kormányzója azután hirdette ki vasárnap a rendkívüli állapotot Los Angelesre, hogy Eric Garcetti polgármester már szombaton kijelentette: a város "története legsúlyosabb tűzvészével küszködik". 

Vasárnap Los Angelesben és környékén már több mint 200 ezer hektár állt lángokban, a város melletti dombokon egyszerre több mint száz helyen pusztítanak bozóttüzek. Los Angeles rendőrsége közölte: helyi idő szerint vasárnap estig több mint hétszáz házból kellett elköltöztetni a lakókat, tűz fenyegeti a Burbankben lévő Disney-stúdiót és a Warner Bros nagy filmgyártó cég épületeit is. 

Vasárnap több mint ötszáz tűzoltó próbálta meg felvenni a harcot a lángokkal, és a jelenleg még Texasban segítséget nyújtó mintegy száz Los Angeles-i tűzoltó is hétfőn várhatóan visszatér városába. 

A híres Yosemite Nemzeti Parkba vezető utak közül néhányat le kellett zárni, a park vezetősége arra figyelmeztette a látogatókat, hogy a tűz miatt "a látási viszonyok rosszak". A rendkívüli állapot kihirdetésével Los Angeles hozzájuthat állami és szövetségi segélyalapokhoz. 

Nem csupán Los Angelesben és környékén pusztítanak a bozóttüzek, hanem több nyugati parti szövetségi államban is: így például Montanában és Oregonban egyes településeken szintén ki kellett költöztetni a lakosságot. A Kanadával határos északnyugati Washington államban ugyancsak rendkívüli állapotot hirdettek, több települést evakuálni kellett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?