Kapitalista luxusban él a kommunista diktátor és a talpnyalói

Phenjan |

<div>Észak-Koreában egy bíróság halálra ítélt két dél-koreai újságírót és a kiadójukat.&nbsp;</div>

A vád: súlyosan megsértették az ország méltóságát azzal, hogy ismertettek egy könyvet, amely az észak-koreai kivételezettek életét írja le, és meg is interjúvolták annak brit szerzőit. Az Észak-Korea bizalmasan című könyvet James Pearson, a Reuters brit hírügynökség dél-koreai tudósítója és Daniel Tudor, Az Economist magazin volt dél-koreai tudósítója írta. A koreai nyelvű kiadás augusztusban jelent meg, és ebből az alkalomból Szon Hjo-rim és Jang Dzsi-ho ismertetőt írt róla, és beszélgetett is a szerzőkkel. A könyv arról szól, hogy a magát kommunistának valló Észak-Koreában a pénz mindenható, az ország kivételezett körei egyre kapitalistábbá válnak, minden luxushoz hozzáférnek, és becsempészett kínai és amerikai filmsorozatokat, valamint dél-koreai szappanoperákat néznek. Az észak-koreai központi bíróság arra jutott, hogy a könyv rosszindulatúan eltorzítja a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság valódi életét.  A mű ismertetésével az újságírók „förtelmes bűncselekményt” követtek el Észak-Korea méltóságával szemben, ezért távollétükben a bíróság halálra ítélte őket és a két újság kiadóját, és elrendelte kivégzésüket. Fellebbezési lehetőség nincs. A bíróság felszólította a dél-koreai kormányt, hogy vizsgálja ki e bűncselekményeket és büntesse meg az újságírókat.  A könyv szerzőire a bíróság nem tért ki az ítéletben.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?