A hét végén beköszönt az ősz, a Tátrában havazhat is

Pozsony |

<p>A hét végén jelentős lehűlésre van kilátás, a hőmérséklet több mint 10 fokot is zuhanhat és esni fog - számolt be róla a <a href="https://www.facebook.com/Slovensk%C3%BD-hydrometeorologick%C3%BD-%C3%BA…; target="_blank">Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a Facebookon</a>. Tartós melegre idén már nincs kilátás.</p>

Már holnap eléri Szlovákia nyugati szélét egy hidegfront. A nappali hőmérséklet ennek ellenére pénteken még az ország nagy részén 30 fok fölött alakul, néhol akár 33 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Szombaton már csak legfeljebb 26 fok lehet, nyugaton pedig már több helyen eső várható. Vasárnap már az ország egész területén esni fog, a Magas-Tátrában pedig akár havazhat is. A hőmérséklet a hét utolsó napján mindössze 17-22 fok között alakul, az északi járásokban még ennél is hidegebb lesz (12-17 fok). A jövő hét első felében is sok esővel kell számolni, a hőmérséklet pedig 18-23 fok körül alakul majd. Északon mindössze 15 fok lesz. Később még várható felmelegedés szeptember folyamán, és délen helyenként akár 30 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála, de tartós meleggel a meteorológusok szerint idén már nem számolhatunk. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?