Szakmai fórum a komáromi elkerülőútról

Komárom |

<p>Látogatóközpontot hoznak létre, ahol az új Duna-híd építésének folyamatát mutatják be.</p>

Nyilvános szakmai fórumot hívott össze Stubendek László polgármester szeptember 4-re, a találkozó témája az új Duna-hídhoz kötődő, Komáromot elkerülő út nyomvonalának megvitatása lesz.

A fórumon szakemberek, döntéshozók vázolják fel a lehetőségeket és bemutatják a városfejlesztés koncepcióját is. Az előadásokat követően a nyilvánosság is hozzászólhat a témához. Augusztus derekán egyébként aláírásgyűjtés indult a városban a tervezett nyomvonal ellen. A petíció kezdeményezői arra szólították fel az önkormányzat tagjait, ne támogassanak olyan megoldást, amely szerint a kerülőút a Holt-Vág és az Apáli üdülőövezet térségében vezetne. Jelenleg ugyanis ez a változat szerepel Nyitra megye és a város területrendezési tervében is. A fórum időpontja szeptember 4., 14 óra, helyszíne a Tiszti pavilon.

A héten a városvezetés fogadta az új híd kivitelezését közbeszerzés útján elnyert, a Hídépítő Zrt. és Mészáros és Mészáros Kft. alkotta H-M Dunahíd Konzorcium képviselőit, Varga Balázs projektvezetőt és Téglás Zoltán mérnököt. Tájékoztatásuk szerint a lőszermentesítést és a tereprendezést követően megkezdődik a kivitelezés. Várhatóan tavasszal 5–10 konténer összekapcsolásával látogatóközpontot hoznak létre, ahol az érdeklődők fényképeken, térképeken, grafikákon és videókon keresztül kísérhetik figyelemmel a hídépítés folyamatát. A közeljövőben elektronikus postafiókot is létrehoznak, amelyen keresztül a lakosok eljuttathatják észrevételeiket a kivitelezőknek.

Stubendek László, Komárom polgármestere elmondta, fontosnak tartja, hogy az építkezésben minél több helyi alvállalkozó vehessen részt. Jelenleg is folynak erről tárgyalások, de konkrétumokról csak a megállapodások aláírását követően tájékoztatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?