Szeptemberig korlátozások az új dunaszerdahelyi körforgalomban

Dunaszerdahely |

<p>Július elején zárták le a város legforgalmasabb körforgalmát a Galántai út és a Fő utca kereszteződésében.&nbsp;</p>

A Nagyszombat megyei önkormányzat költségvetéséből kisebbítették a körfogalom közepén levő virágágyást, és letérő sávokkal bővítették a kereszteződést, hogy egyszerűbben áthaladhasson a forgalom a városon. A munkálatok miatt másfél hónapig volt lezárva a körforgalom. A megállapodás értelmében a járdák és a közvilágítás kiépítése a város feladata. „Múlt héten elkezdték építeni a járdákat. A szerződés értelmében október végéig kell befejezni, de úgy egyeztünk meg, hogy a Csallóközi vásárra elkészül az egész körforgalom” – nyilatkozta Hervay György, a városi hivatal beruházásokért felelős osztályának vezetője. A körforgalom körül fokozatosan építik meg a járdát, majd felfestik a gyalogosátkelőket. Az új kereszteződésben kerékpárutat is építenek.  A dunaszerdahelyi körforgalom bővítése 655 ezer euróba került. A közlekedők szerint hasznos volt a fejlesztés. Sokkal egyszerűbb átjutni a forgalmas kereszteződésen, amely előtt korábban hosszú sorokban várakoztak az autósok.  Bősön is hasonlóan nagy beruházást valósít meg a megye. A választási ciklus végéhez közeledve körforgalmat építenek az 506-os és 507-es másodrendű főutak kereszteződésébe. Az évek óta ígért fejlesztés költségvetése mintegy 380 ezer euró. Szeptember közepén nyithatják meg az új utat.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?