Kezdődik a napfogyatkozás, itt végignézheti

<p>Magyar idő szerint hétfőn este, 19 óra 15 perc 51 másodperckor az Egyesült Államok nyugati parjánál fekvő Oregon államnál teljes napfogyatkozás veszi kezdetét, ami északnyugat&ndash;délkeleti irányban haladva robog majd végig az USA szárazföldjén - írja a <a href="http://hvg.hu/tudomany/20170821_teljes_napfogyatkozas_amerikai_2017_str…; target="_blank">hvg.hu</a>.&nbsp;Ez lesz az első olyan alkalom, amikor a közösségi médián keresztül az egész világ élőben követheti az eseményt.</p>

Ilyen természeti jelenség utoljára 1979-ben fordult elő az Egyesült Államokban, így nem csoda, hogy óriási izgalom és várakozás övezi.

A NASA több helyen is streameli majd az eseményt: a YouTube-on már délután elindult az adás, de a Facebookon, a Twitch-en és a Periscope-on is követni lehet majd a napfogyatkozást. A tervek szerint nemcsak a Földről, de a Nemzetközi Űrállomásról is lesz majd kamerakép. A Twitteren szintén van élő közvetítés.

Ha valaki esetleg 360 fokos közvetítést nézne, a Time magazin Facebook-oldalán és/vagy YouTube-cstornáján teheti meg ezt. VR-eszközzel lehet nyomon követni a CNN közvetítését is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?