Az SNS miniszterei nélkül ülhet össze a kormány

Pozsony |

<p>A Smer miniszterei részt vesznek a kormány szerdai ülésén annak ellenére is, hogy Andrej Danko, az SNS elnöke azt kérte koalíciós partnereitől, halasszák el a kormányülést addig, amíg össze nem ül a Koalíciós Tanács. <u><strong><a href="http://ujszo.com/online/kozelet/2017/08/21/csutortokon-ulesezik-az-sns-…; target="_blank">A tanács ülésére várhatóan pénteken kerül sor</a></strong></u>.</p>

Az SNS minsztereinek részvétele kétséges a szerdára tervezett kormányülésen. Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter biztosan távol marad, egészségügyi problémái vannak, eltörött a lába. Peter Gajdoš védelmi miniszter és a leköszönő oktatási miniszter, Peter Plavčan nem reagáltak a TASR hírügynökség kérdésére.

Az SNS frakciójának elnöke, Tibor Bernaťák elmondta: reméli, hogy Robert Fico miniszterelnök nem hívja össze a kormányülést az SNS miniszterei nélkül. Ha mégis, az azt igazolná, hogy a másik két koalíciós párt (a Smer és a Híd) nem tiszteli az SNS-t koalíciós partnerként - figyelmeztetett Bernaťák. Az SNS a kormányülést az általa kezdeményezett, pénteki koalíciós tanács utánra halasztaná, ez utóbbin tisztázni szeretnének minden félreértést.  

Sólymos László (Híd) környezetvédelmi miniszter még nem tudja, elmegy-e a szerdai kormányülésre. "Erről a pártnak kell döntenie. Tanácskozni fogunk" - mondta Sólymos. Lucia Žitňanská (Híd) igazságügyi miniszter ugyanakkor szóvivőjén keresztül azt nyilatkozta, hogy készül a kormányülésre. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?