Rangos kitüntetéseket adtak át Kassán

Kassa |

<p>Áder János, Magyarország köztársasági elnöke az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából szlovákiai magyar közéleti személyiségeket is állami kitüntetésben részesített.</p>

Az elismeréseket Magyarország Kassai Főkonzulátusán Haraszti Attila kassai főkonzul adta át.

Zvolenský Gabriella, a királyhelmeci Bodrogközi és Ung-vidéki Közművelődési Intézet igazgatójának a felvidéki magyarság kultúrájának megőrzése iránti elkötelezettsége, valamint sokoldalú szervező és közösségépítő tevékenysége elismeréseként Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta. „Számomra felbecsülhetetlen érték ez a kitüntetés. Szinte az anyatejjel szívtam magamba a magyar kultúrát. Imádom a színjátszást, az éneket, a táncot. A verseken és a dalokon keresztül az anyanyelv megőrzése nagyon fontos” – nyilatkozta lapunknak Zvolenský Gabriella. A felvidéki magyar kórusmozgalom terén végzett kiemelkedő művészi tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Havasi József operaénekes, karnagy, a kassai Csermely Kórus alapítója és vezetője. „Sok kitüntetést kaptam már, de ez a legjelentősebb. Nagyon büszke vagyok rá, és köszönöm azoknak, akik mindvégig mellettem álltak, és azoknak is, akik és érdemesnek találtak az elismerésre” – mondta lapunknak Havasi. A kitüntetettek között volt még Gál Sándor József Attila-díjas író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, aki írói pályafutása, valamint a határokon átívelő kulturális kapcsolatok elmélyítését szolgáló tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend tiszti keresztjét kapta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?