A reggeli kihagyása hátráltathatja a gyerekek fejlődését

London |

<p>A reggeli rendszeres kihagyása esetén előfordulhat, hogy a gyerekek nem jutnak hozzá a növekedésükhöz és fejlődésükhöz szükséges kulcsfontosságú tápanyagok ajánlott napi mennyiségéhez - állapították meg a King&#39;s College London (KCL) szakemberei.</p>

A kutatók egy korábbi felmérésre támaszkodva 802 négy és tíz, valamint 884 tizenegy és tizennyolc éves kor közötti nagy-britanniai gyermek ételnaplóit elemezték.

A vizsgálat során a szakemberek reggelinek tekintették, ha valaki több mint 100 kalóriát vitt be a szervezetébe reggel 6 és 9 óra között.

Az eredmények szerint a napi rendszerességgel reggeliző gyerekek nagyobb mennyiségű folsavat, kalciumot, vasat és jódot fogyasztottak naponta, mint a reggelit kihagyó társaik.

A nem reggelizők 31,5 százaléka a brit kormány által ajánlott napi vasmennyiség alacsonyabb értékét sem érte el, míg a rendszeresen reggelizőknél ez az arány mindössze 4,4 százalék volt.

A British Journal of Nutrition című szaklap friss számában ismertetett tanulmány szerint a 4-10 éves gyerekek nagyobb mennyiségű folsavat, kalciumot, C-vitamint és jódot vettek magukhoz a reggelivel induló, mint a reggeli nélküli napokon.

"A tanulmányunk azt bizonyítja, hogy a reggeli kulcsfontosságú abban, hogy a szülők biztosítani tudják a gyermekeiknek szükséges tápanyagokat" - húzta alá Gerda Pot, a tanulmány egyik szerzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?