Holnap 21 órakor kezdődik az esztergomi tűzijáték

Esztergom |

<p>Esztergomban hagyományosan augusztus 19-én rendezik meg a Szent István-napi tűzijátékot. A 21 órakor kezdődő látványosságot aláfestő zene kíséri.</p>

Az infoesztergom.hu szerint a rakétákat a Duna közepéről lövik fel. A tízperces show-t tavaly több ezren figyelték a Duna két partjáról. A szervezők azt ígérik, az idei tűzijáték is nagyon látványos lesz az esztergomi Erzsébet parkból és a Várhegyről, a Mária Valéria hídról valamint a Duna párkányi partjáról is.

A Szent István-napi ünnepségsorozat Esztergomban Nagyboldogasszony napján (augusztus 15.) kezdődött. István király 1038-ban ezen a napon hunyt el és ajánlotta Magyarországot a Szűzanya oltalmába. Ennek emlékére a Széchenyi téren koncertsorozat várta az érdeklődőket. A bazilikánál augusztus 14-én kezdték építeni a Debreceni Virágkarneválra szánt Szent Koronát és egy pásztorjelenetet bemutató virágképet, amit Esztergomban augusztus 16-ig lehetett megtekinteni. A Várhegyen az ünnep alkalmából augusztus 19-én és 20-án 9-től 21 óráig ünnepi históriás játékok várják a látogatókat. Szombaton kreatív mesejáték, viselet- és fegyverbemutató, díszmenet, István és Gizella esküvőjét bemutató előadás, virtuspróba és solymászbemutató valamint régizene-koncertek várják az érdeklődőket. Vasárnap az egész napos program 15 órakor koronázási ünnepséget bemutató előadásban csúcsosodik ki.

Muzslán augusztus 20-án 11 órakor ünnepi szentmisét és kenyéráldást tartanak a Kisboldogasszony- templomban. 15 órakor a helyi könyvtárba várják az érdeklődőket a Muzslai Települési Értéktár Bizottság ünnepélyes megalapítására, valamint Mészáros Gabriella és Belán Szalai Klaudia közös tárlatának megnyitójára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?