Újra jó a szenci és a deáki fürdő vizének minősége

Szenc/Deáki |

<p>A közegészségügyi hivatal augusztus elején országszerte több fürdőben vizsgálta a víminőséget. A szenci aquaparkban, a felsőszeli és a deáki fürdőben is hiányosságokat találtak. Az üzemeltetők már kiküszöbölték a hibákat.</p>

A közegészségügyi hivatal a múlt hét végén tette közzé a legfrissebb mérések eredményeit. Tizenhat természetes fürdőhely, köztük a szenci Napfényes-tavak, a kedvelt Sülyi-tó, a Kaskády-víztározó, a tallósi és a feketenyéki tó vize is alkalmas fürdésre. A nem megfelelő mikrobiológiai értékek miatt több fürdőben a vízminőséget javítását rendelték el. A felsőszeli fürdő két medencéjében mértek határértéken felüli értékeket. A deáki fürdőben, valamint a szenci aquaparkban a romló vízminőség miatt megtiltották néhány medence használatát. Deákin a pihenőmedencében, Szencen a pezsgőfürdőben nem lubickolhatnak a vendégek. Tomáš Huber, a szenci Aquathermal igazgatója lapunknak elmondta, az eredmények közzététele után azonnal megtették a szükséges lépéseket, már használható a fürdő medencéje. „Jelenleg az összes medence vízminősége megfelelő” – jelentette ki Huber. Hozzátette, a látogatók a pénztár felett kifüggesztett tábláról tájékozódhatnak a medencék vízminőségéről. „A Pozsonyi Közegészségügyi Hivatal közleménye szerint a mikroorganizmusok mindenhol jelen vannak a vízben, de elszaporodásuk szennyezést okoz” – folytatta az igazgató rámutatva, hogy kicsi a veszélye annak, hogy megbetegedést okozzanak.

Párkányi Andrea, a deáki fürdő üzemeltetője közölte, ők is azonnal kiküszöbölték a hiányosságokat. Leengedték a vizet, kitisztították, majd feltöltötték a medencét. Hozzátette, minden medence állapota megfelelő. A közegészségügyi hivatal munkatársai kéthetente ellenőrzik a fürdőt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?