Sierra Leone: csaknem 400 áldozata van a földcsuszamlásnak

Freetown |

<p>Csaknem 400 ember holttestét hozták felszínre a földtömeg alól a mentőcsapatok a nyugat-afrikai Sierra Leone fővárosától, Freetowntól délre található Regent hegyvidéki városában az előző napi földcsuszamlást követően -&nbsp;&nbsp;közölték a helyi hatóságok.</p>

A Reuters brit hírügynökség arról írt: a hatóságok becslései szeint ez a szám várhatóan várhatóan az 500 -at is meghaladhatja a keresési és mentési munkálatok előrehaladtával.

A különböző hírügynökségek egymásnak ellentmondó információkat közöltek a vöröskereszt  keddi  jelentéséről: egyes értesülések szerint közel 600 ember tűnt el a hétfői földcsuszamlás következtében kialakult kaotikus állapotok között, míg más források szerint  600 a sérültek száma. 

Victor Foh sierra leonei alelnök korábban a tragédia helyszínén azt mondta a Reuters brit hírügynökség egyik munkatársának, hogy valószínűleg több százan fekszenek holtan a földcsuszamlások következtében beomlott épületek törmelékei alatt.

A helyszínen készült felvételek tanúsága szerint az áldozatok egy részének rokonai jelenleg is ásókkal próbálják felszámolni az áradások következtében kialakult sártömeget, annak reményében, hogy alatta elhunyt vagy életben maradt szeretteikre bukkanhatnak, míg mások a közeli hozzátartozóik földi maradványait igyekeznek összeszedni és zsákokban a kórházba vinni.

A nyugat-afrikai esős évszakban gyakoriak az áradások és földcsuszamlások, köztük Freetownban is, annak - egyebek között - alacsony tengerszintfeletti magassága és gyér csatornázottsága miatt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?