Unoka egy órára

Érsekújvár |

<div>Újfajta szolgáltatást kínál az idős, magányosan élő érsekújvári lakosoknak a város önkormányzata.&nbsp;</div>

Az Unoka egy órára program keretében diákokat képeznek ki önkéntes munkára a VÚB Alapítványtól kapott támogatásból. Az ötletet egy korábbi lakossági felmérés adatai adták. A városi hivatal szociális osztályának dolgozói megkérdezték a lakosokat, milyen szolgáltatásokkal kellene bővíteni az intézmények hálózatát. A közvélemény-kutatás alapján dolgozták ki a szociális szolgáltatások fejlesztési tervét. A megkérdezett, hatvanegy évesnél idősebb lakosok negyvenkilenc százaléka egyedül él – tizenhét százalékának nincs gyereke vagy nem a városban él, vagyis az idős lakosoknak csaknem negyven százaléka nem számíthat segítségre a családjától.  A város önkormányzati lapjának nyári magazinjában arról tájékoztatták a lakosokat, hogy az érdeklődők hamarosan igénybe vehetik ezt a különleges szolgáltatást. A Szlovákiai Nyugdíjasok Egyesülete városi szervezetének mintegy nyolcszáz tagja van. Az egyesület legutóbbi ülésén Denisa Felixová, a szociális, iskolaügyi és kulturális osztály vezetője tájékoztatta a szervezet tagjait a tervezett projektről. Elsősorban azokat szólítanák meg, akik nem vesznek aktívan részt a nyugdíjas-egyesület programjaiban. A város önkormányzata az érsekújvári magyar és szlovák gimnázium diákjait is bevonja az együttműködésbe, az önkéntes munkával járó képzésbe. A diákok besegítenek majd az idős lakosoknak a háztartási munkába, elkísérik őket különféle közösségi rendezvényekre, vagy ha arra van szükség, beavatják őket a számítógép-kezelés rejtelmeibe. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?