Csütörtöktől vásári forgatag Galántán

Galánta |

<p>Évtizedek után visszatér az Omega a városba, az 5 euróért kínált jegyek elfogytak, akinek nem jutott, az óriáskivetítőn nézheti a koncertet.</p>

Csütörtökön kezdődik a 33. Galántai Vásár. A négynapos rendezvény miatt idén is forgalomkorlátozásokra kell számítani a városközpontban. A vásári hangulatot árnyalja, hogy a lakosok elégedetlenek a programokra szóló belépőjegyek árával.

Idén ünneplik a város megalapításának 780. évfordulóját. Ebből az alkalomból nagyszabású koncertek gazdagítják a programot. Fellép többek között a Desmod, David Koller, és évtizedek után visszatér a városba az Omega együttes is. Az elmúlt években szimbolikus belépődíjat kellett fizetni a vásár koncertjeire, idén azonban az egyeurós belépőjegy helyett öt euróért válthatnak jegyet a látogatók a koncertekre. „Amikor megtudtam, hogy sikerült megszereznünk az Omegát, azt javasoltam, hogy a sportcsarnokban szervezzük meg a koncertet, és a városi bálhoz hasonlóan 7,80 euróért áruljuk a belépőjegyeket” – nyilatkozta lapunknak Peter Paška polgármester. A képviselők javaslatára 5 euróra csökkentették a napi belépőjegy árát. A helyszínen 7 euróért lehet jegyet váltani, de az Omega koncertjére már hetekkel ezelőtt elfogytak a jegyek. Paška elmondta, a magyarországi zenekar koncertjét óriáskivetítőn is élvezheti a közönség. A vásár gazdag kulturális, gasztronómiai és sportkínálata mellett egy további kiegészítő programot is szerveznek, az Erős Emberek Közép-európai Kupáját a futballpályán rendezik meg. A kastélyokban, a sportpályán és a szabadtéri színpadon is lesznek programok.

A vásár ideje alatt árusok rendezkednek be a Fő úton a Béke tér és a neogótikus kastély között. Emiatt csütörtökön reggel 5 órától vasárnap délelőtt 10 óráig kitiltják a forgalmat a szakaszról, a környező útszakaszokon és parkolókban is korlátozásokra kell számítani. A buszmegállókat ideiglenesen áthelyezik. Az autósok a párhuzamos utcákban kerülhetik ki a vásári forgatagot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?