Egy hét kivételt sem adott a futballszövetség a rimaszombatiaknak

Egy hét kivételt sem adott a futballszövetség a rimaszombatiaknak

<p>A Nové Mesto tölti fel a kassai VSS után megüresedett helyet a II. labdarúgóligában. A Nové Mesto az előző idényben a nyugati csoport 8. helyén zárt.</p>

Bár logikus volna, hogy a kassaiak helyére egy keleti csapat lépjen, mégsem így lesz, mert a szövetség egy hét kivételt sem adott a keleti csoport 8. helyén végző rimaszombatiaknak, hogy rendezzék az edzőkérdést. A II. ligába immár Pro-licences képesítés kell, és a gömöriek trénere, Bari Jenő ezzel nem rendelkezik.  "A szövetség illetékesei csütörtökön dél körül hívtak fel, hogy érdekelne-e minket a II. ligás szereplés. Azonnal felhívtuk a polgármestert, aki éppen szabadságon van, de támogatásáról biztosított, azt mondta, vágjunk bele. Az infrastruktúránk megfelelő, a játékoskeretet ugyan meg kellett volna erősíteni, de ki tudtunk volna állni szombaton. Egyedül az edzővel kapcsolatban lett volna szükségünk néhány nap, egy hét haladékra, a mi vidékünkön nem lehet pár óra alatt találni egy pro-licences edzőt" - magyarázta lapunknak Domik Attila, a rimaszombatiak sportigazgatója. A szövetség azonban nem tett eleget a rimaszombatiak kérésének, így csütörtökön este eldőlt, a Nové Mesto folytathatja a II. ligában.A tavalyi második ligás bajnok, a kassai VSS júniusban csődöt jelentett, aztán mégis bejelntkezett a Fortuna Ligába és a második vonalba is. Az élvonalba nem kapott licencet (nem is adta le a szükséges dokumentumokat a licencbizottságnak), de a szövetség azzal érvel, nem volt semmi okuk, hogy a második ligás jelentkezésüket ne fogadják el. "Mi is hallottuk a híreket a kassaiakról, de a szövetség nem indulhat ki szóbeszédekből..." - közölte a SFZ. Domik szerint azonban elejét lehetett volna venni annak, hogy az utolsó pillanatban kelljen valakit keresni a VSS helyére: "Elég lett volna kiutazni Kassára, láthatták volna, hogy nincsenek játékosok, be van zárva a stadion..." (bt)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?