70 ezer gyermeket fenyeget akut alultápláltság a Kongói Köztársaságban

Brazzaville |

<p>Több mint 70 ezer gyermeket fenyeget akut alultápláltság a hadsereg és az ellenzéki milicisták közötti összecsapások és pusztítások következtében a Kongói Köztársaságban - közölte csütörtökön az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF).</p>

Az UNICEF jelentése szerint a déli és délkeleti Pool és Bouenza régiókban az 5 év alatti gyermekek közül minden ötödik vált családjával együtt földönfutóvá a kiterjedt harcok következtében, amelyek a 2016-os elnökválasztást követően törtek ki az ország fővárosában a biztonsági erők és Denis Sassou-Nguesso elnök újraválasztásának törvényességét megkérdőjelező ellenzékiek között.

Sassou-Nguesso 33 éve van hatalmon, választás révén először 2002-ben, majd 2009-ben lett államfő. Egy 2015 októberében megtartott népszavazás értelmében harmadszor is indulhatott az elnökválasztáson. Az ellenzék csalásnak tartja a népszavazás eredményét, amelyet azóta sem ismer el.

Az országban jelenleg csaknem 140 ezer ember nem jut hozzá rendszeresen egészséges ivóvízhez, élelemhez és egészségügyi ellátáshoz, sürgős segítségre szorulnak - közölte beszámolójában az UNICEF.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?