Kristóf Réka hazai pályán

Somorja/Komárom |

<p>Pénteken Somorján, szombaton szülővárosában, Komáromban ad ingyenes jótékonysági koncertet Kristóf Réka szoprán, a magyar közmédia Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsorának abszolút győztese.</p>

A fiatal énekesnőt mindkét helyszínen a müncheni Accademia di Monaco együttes kíséri. Műsoron Antonio Vivaldi, Evaristo Felice Dall’Abaco, Georg Friedrich Händel és Johann Friedrich Fasch művei.Kristóf Réka a komáromi Selye János Gimnáziumban érettségizett, és csak 18 évesen kezdett komolyabban foglalkozni az énekléssel. Az alapokat a győri konzervatóriumban sajátította el, ezután Brémában tanult négy évig, jelenleg pedig egy jó nevű müncheni színiakadémia opera szakán végzi a mesterképzést. Az Accademia di Monaco 2014 októberében alakult, tagjai korhű barokk hangszereken játszanak. A koncertmester Mary Utiger barokkhegedű-művész, a müncheni zeneművészeti főiskola professzora, a zenekar vezetője pedig Joachim Tschiedel, az August Everding Színiakadémia opera mesterszakának igazgatóhelyettese. A különleges zenekar további tagjai a főiskola jelenlegi és volt hallgatói több mint 10 országból származnak. A zenekar ilyen felállással egyedülálló Németországban. Célkitűzésük a sokszínű program által a barokk és a klasszikus zene újszerű megvilágítása. A holnapi somorjai koncert 19 órakor kezdődik a református templomban, a Muzsikáló Péntek Esték című komolyzenei koncertsorozat keretében. A szombati komáromi fellépésnek szintén a helyi református templom ad otthont 20 órától. A szervezők felhívják a közönség figyelmét, hogy a várható nagy érdeklődésre való tekintettel a kezdés előtt tizenöt perccel foglalják el helyüket. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?