Jól megy az amerikai hadiipari vállalatoknak

<p>A hadiipari megrendelések emelkedésének köszönhetően növekvő, az elemzői várakozásokat meghaladó nyereségről számolt be több, főleg hadiipari profilú vállalat.</p>

A Northrop Grumman szerdán közölte, hogy a június 30-án véget ért negyedévben árbevétele 6,3 százalékkal 6,38 milliárd dollárra emelkedett. Ebben annak volt a legnagyobb szerepe, hogy élénk érdeklődés mutatkozik a Hawkeye felderítő gépek és a Global Hawk pilóta nélküli felderítő gépek iránt.   Hasznot húzott a vállalat abból is, hogy nő az F-35 Ligthning vadászgépekre feladott megrendelések száma. Ez a jelenleg folyó legdrágább hadiipari program, amelynek költségei már meghaladták a 400 milliárd dollárt. A fővállalkozó a Lockheed Martin, de a repülőgéptörzs egy szelvényét a Northrop szállítja.   Nagyobb profitról számolt be szerdán a General Dynamics is, amely tankokat, ágyukat, hadihajókat és vadászgépeket szállít, de ő a Gulfstream sugárhajtású üzleti gép gyártója is.   A cég árbevétele a polgári gépekre szóló megrendelések visszaesése miatt 1,3 százalékkal 7,68 milliárd dollárra csökkent ugyan a második negyedévben, de a fegyverszállítások emelkedésének köszönhetően a nyereség 45 millió dollárral 749 millió dollárra ment föl.   A Lockheed Martin, a Pentagon első számú fegyverszállítója a múlt héten jelentette be, hogy eladásai a második negyedévben 12,69 milliárd dollárra emelkedtek az egy évvel korábbi 11,58 milliárdról. A nettó nyereség közel 5 százalékkal nőtt, és elérte a 943 millió dollárt.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?