Felújítják az alistáli vasúti megállót

Alistál |

<p>Nemcsak a vasúti átjárót, hanem a megálló épületét is felújítanák, és eltávolítják a felesleges objektumokat. Jövőre kezdődhet az alistáli vasúti megálló felújítása. A Szlovák Vasúttársaság 3,6 millió euróból újítja fel az átjárót és a megálló épületét.</p>

Nemcsak a vasúti átjárót, hanem a megálló épületét is felújítanák, és eltávolítják a felesleges objektumokat. Jövőre kezdődhet az alistáli vasúti megálló felújítása. A Szlovák Vasúttársaság 3,6 millió euróból újítja fel az átjárót és a megálló épületét.

Tavaly májusban halálos baleset történt az Alistál és Nyárasd közötti vasúti átjárón, egy kamion összeütközött a menetrend szerint közlekedő személyvonattal. Az átjárón nincs sorompó, sem fényjelzés, csak egy stoptábla. Sokan azonban figyelmen kívül hagyják a jelzést, és nem állnak meg a vasúti átjáró előtt. A Szlovák Vasúttársaság teljes körű felújítást tervez a szakaszon. Martina Pavlíková szóvivő közölte, a felújítás célja, hogy biztonságosabb legyen az áthaladás, komfortosabb legyen a szakasz a személyforgalom számára, és a teherforgalomnak kijelölt síneket is meghosszabbítják. A rekonstrukció után könnyebben haladhatnak a vonatok a szakaszon, megjavítják az erősáramú vezetékeket, felújítják a biztosítóberendezéseket, új információs rendszert építenek ki, és lebontják a felesleges objektumokat. A vasúttársaság korábban közölte, hogy sorompó és fényjelzés is lesz az átjárónál. Pavlíková elmondta, a megálló épületét is felújítják, tetőszerkezetet építenek és bicikliállványt helyeznek el az állomásnál. „A felújítás után nem változtatjuk a sebességet a szakaszon, de eltávolítjuk a korlátozásokat az egyirányú váltóktól” – tájékoztatott Pavlíková.

A felújítás projektdokumentációját már jóváhagyták. „Folyamatban van az építészeti eljárás és az építési engedély beszerzése, valamint a közbeszerzési eljárás” – nyilatkozta a szóvivő. A tervek szerint 3,6 millió euróba kerül a projekt megvalósítása, 2018 első negyedévében végeznék el a munkát. A vasút három hónap alatt befejezné a felújítást.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?