Egyelőre nem váltotta be ígéretét a kormány

Királyhelmec |

<p>Közel egy éve jelentette be a kormány a tőketerebesi kihelyezett ülésén, hogy sok egyéb projekt mellett a Bodrogköz központjában tartósan munkanélkülieket foglalkoztató üzem létrehozását fogja támogatni, ám eddig szinte semmi sem történt az ügyben.</p>

A járási székhelyen megtartott tanácskozáson átfogó tervet mutattak be, melynek keretében Királyhelmecen a kormány vállalkozói inkubátorház létrehozásához 350 ezer eurót, a helyi szabadtéri központ modernizálásához 120 ezer eurót adott volna, a munkanélkülieket foglalkoztató üzem kialakítását pedig 200 ezer euróval támogatta volna. Balogh Csaba, a Királyhelmeci Városi Hivatal vezetője elmondta, örömmel fogadták a tervet, ugyanis minden ilyen beruházásra nagy szükség van a munkanélküliséggel sújtott és gazdasági gondokkal küzdő régióban. Az üzem létrehozásához szükséges összes iratot elküldték az illetékes tárcához még a kormányülés után, 2016 októberében, de válasz egyelőre nem érkezett. Később kiderült, hogy a térség számos más településén is hasonló problémák vannak. A hivatalvezető elmondta, nemrég tárgyalt azokkal a megbízottakkal is, akik feladatul kapják a projektek megvalósításának koordinálását, illetve rövidesen annak is ki kellene derülnie, hogy az ígért pénzek miért nem értek célba. A tárgyalópartnerek mindössze azt tudták megerősíteni, hogy a fejlesztések megvalósítására idén még biztosan nem kerül sor.

Királyhelmecen korábban már tettek erőfeszítéseket a szociális üzem létrehozása ügyében. A tervek szerint a helyi közterület-fenntartó telephelyén, illetve annak közelében térköveket gyártó vállalat működne, mely legkevesebb 5 alkalmazottat foglalkoztatna. Az ehhez szükséges kisebb gépeket már megvásárolták, a térköveket pedig parkoló építésénél használták fel. Balogh Csaba azt is elmondta, ha megkapnák az ígért 200 ezer eurós támogatást, akkor kb. 100 ezer euróért olyan mobil gyártósort vásárolnának, melyen nagyobb mennyiségben állíthatnánk elő térköveket. A projekt keretében fedeznék az alkalmazottak bérét, illetve egy nagyobb hangárt is építenének. Az erre a célra kiszemelt ingatlan tulajdonjogi viszonyainak rendezése folyamatban van. Ezt a területet ugyanis még 2007-ben azzal a feltétellel adta el a város, hogy a vásárló két éven belül megindítja a gyártást az ide tervezett bútorüzemben. Mivel erre nem került sor, a szerződés szerint a város most kedvező feltételekkel visszakaphatja a parcellát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?