Trump Jon Huntsmant jelöli moszkvai nagykövetnek

Washington |

<p>A Fehér Ház kedden este bejelentette, hogy Donald Trump elnök Jon Huntsmant jelöli az Egyesült Államok oroszországi nagykövetének.&nbsp;</p>

Az 57 éves Huntsman tapasztalt politikus és diplomata: 2005 és 2009 között Utah állam kormányzója volt, nagykövetként szolgált Szingapúrban, később pedig Kínában is. 

Huntsman Ronald Reagan elnöksége alatt a Fehér Ház munkatársa volt. Idősebb George Bush idején volt szingapúri nagykövet, ifjabb George Bush elnökségének éveiben az Egyesült Államok kereskedelmi képviselőjének helyetteseként tevékenykedett. 2001-ben ő indította el a katari Dohában a globális kereskedelmi tárgyalásokat és ő irányította Kínának a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) történt csatlakozási tárgyalásait. 2009-ben Barack Obama akkori amerikai elnök Pekingben akkreditált nagykövetté nevezte ki őt. 

A mormon vallású, hét gyermeket nevelő Jon Huntsman 2012-ben indult a Republikánus Párt elnökjelöltségéért is, végül alulmaradt Mitt Romneyval szemben, aki egyébként távoli rokona is. 

Mostani nagyköveti jelöltsége nem meglepetés, Donald Trump ugyanis már márciusban jelezte, hogy őt szeretné Moszkvába küldeni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?