Radványi: „Új csapatot építünk”

<p>Nagy a jövés-menés a Radványi Miklós által irányított NB I-es mezőkövesdi labdarúgócsapatnál. Tizenhárman távoztak és eddig kilencen érkeztek. A 48 esztendős vezetőedzővel beszélgettünk.</p>

Elégedett a felkészülés eddigi menetével?

Nincs okom a panaszra, alakul a csapat. Kellemesen megleptek a magyar futballisták, zokszó nélkül végezték a kemény edzéseket. Az első két hétben az erőnléti tréningeken volt a hangsúly, most már visszavettünk az intenzitásból, s a játék csiszolására összpontosítunk. Ugyanabban a rendszerben készülünk, mint a bajnoki mérkőzések előtt.

Nagy változások történtek a keretben, több kulcsember is távozott. Az új szerzemények igazolják az elvárásokat?

Ha sarkosan akarok fogalmazni, távozott a nyáron a csapatból 20 gól. Elment az egész középpályám, így ez az új szezonkezdet nem lesz egyszerű, de ez a szép edzői feladat. Szerettem volna, ha Bacelic-Grgic marad, de lejárt a kölcsönszerződése, Egerszegi velünk kezdte el a munkát, majd jelezte, máshol folytatja, míg Molnárnak és Diallónak lett a Puskásnál egy lehetősége, Sós pedig visszatért Debrecenbe, ahova szerződés kötötte. Ők mindannyian stabil csapattagok voltak a szezon végén, de elment még Kink is. Bízom benne, hogy az új játékosaink mindannyian erősségei lesznek az újjáalakuló csapatunknak, Róbert Pillár egy kiváló védő, akinek időre van szüksége. Ugyanezt mondhatom el Jakub Brašeňről is, ő a játékosom volt korábban. Novák Csanád fiatal kora ellenére már rutinos, a középpályára érkezett a szenegáli Paul Keita, akiről mindent elmond, hogy a görög ligában lehúzott hét évet. Az egykori rimaszombati Köböl Máté is biztatóan mutatkozik, ő Salgótarjánból került hozzánk. Vadnai Dániel az MTK-iskola neveltje, nagyon technikás játékos, jó focista. Lázár Pál rutinos bekk, aki hasznunkra lehet. Szalai Attila pedig fiatal tehetség, akivel komolyan számolok. Martin Krnáč tapasztalt kapus, aki a pozsonyi Slovantól érkezett.

Nyolc szlovákiai futballista van a keretben: Tujvel, Krnáč, Šulek, Hudák, Pillár, Brašeň, Köböl, Fótyik. Elégedett velük?

Csak hét, mert Peter Šulekot kölcsönadjuk. Ha nem bíznék bennük, akkor nem lennének itt.

Terveznek még erősítéseket?

Igen. Négy játékossal tárgyalunk, középpályásokat és szélsőket szeretnénk igazolni. Remélem, a hét végéig létrejön a megállapodás, és újabb jó képességű játékosokkal bővül a keretünk. Egyébként csak augusztus végén zárul az átigazolási időszak.

Miként értékeli az eddigi előkészületi meccseket?

Az NB I-ből kiesett Gyirmótot 4:1-re legyőztük, viszont múlt szombaton odahaza 2:1-es vereséget szenvedtünk az élvonalbeli újonc Balmazújvárostól. Pedig Gohér góljával már az első percben vezetést szereztünk. Tanulságos mérkőzés volt. Ami zavart, hogy a játékunkból hiányoztak azok a dolgok, amelyeket egész héten gyakoroltunk. Tudom, hogy a játékosok ilyenkor nem frissek, de amit gyakorlunk, szeretném viszontlátni. A gólokat olyan hibákból kaptuk, amiket nem követhetünk el. Dolgozni kell, hét új játékos volt a kezdőben, egy ideig eltart, amíg ezt a csapatot összegyúrjuk.

Mit szól ahhoz, hogy Novota János Debrecenbe igazolt?

Egyáltalán nem lepődtem meg, az utóbbi időben telefonon többször is beszéltem Janival, hiszen mi is szerződtetni akartuk. Megértem őt, kedvező ajánlatot kapott a Lokitól, amit elfogadott. Legalább gyakrabban fogunk találkozni, mint amikor a bécsi Rapidban védett. Egyébként hétfőn leigazoltuk a legutóbb a Slovanban szereplő Martin Krnáčot, ő lesz a második számú kapusunk.

Legközelebb kivel játszanak?

A hétvégén a kassai VSS-szel találkoztunk volna, ám a keletiek lemondták a meccset. Ezért az NB II-es Szolnok ellen idegenben lesz a bajnoki főpróbánk, szombaton 11.30-ţól lépünk pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?