Tarr harmadszor lett a komáromi nagydíj győztese

<p>Öt ország négyszázötven versenyzője ült vagy térdelt hajóba az 59. kajak-kenu Komárom Nagydíján. Ebből hetvenegy volt a helybeli klub képviselője. Nem csoda, hogy otthon maradt a diákkupa. A nagydíjat meg a lassan veterán Tarr György nyerte, immár harmadszor.</p>

„Izgalmas és szép csatát hozott a férfiak kajak egyese 500 méteren. Az ŠKP színeiben induló profik csatáztak az elsőségért, s végül Jakubík Gábor ért leggyorsabban a célba, Tarr, Myšák és Linka előtt. A somorjai válogatott kajakos megverte az olimpiai ezüstérmes kajak négyes valamennyi tagját – újságolta a vízi izgalmakról Ladislav Broczky komáromi klubelnök. – A nagydíj azonban Tarr győzelmét hozta, mert abba beleszámított az 500 m kajak kettesek eredménye is. Mivel Jakubík párosban nem indult, így a mögötte végzők előtt nyílt meg a nyerési lehetőség. Ebben a számban a Vlček Erik–Linka Tibor duó lett az első a Tarr György,–Denis Myšák- páros előtt, az összpontszám alapján Tarr ugrott az élre. Ez volt többszörös világbajnokunk, kétszeres olimpiai érmesünk harmadik hazai nagydíjelsősége. Utánpótlásunk is remekül szerepelt, hiszen megnyerte a 9–14 éves gyerekeknek kiírt diákkupát, amely 1981 óta létezik, s legutóbb már jó régen, 2009-ben sikerült győznünk. Sok gyerek van a klubunkban, ezért is küldhettünk vízre hetvenegyet.”

Nem volt könnyű versenyezni a szélben a Vág-Duna folyó vizén. Ráadásul szombaton a kézi vezérlést is elő kellett húzni, miután összeomlott a számítógépes versenyirányítás. „Mindenki nyugodtan fogadta a kialakult helyzetet, elhúzódtak a futamok, szombaton este nyolcig zajlott a verseny – jegyezte meg a házigazda, aki péntek este a fogadáson bemutatta mind az összes versenyzőjét, aki elindult a nagydíjon, és szokatlan megnyilvánulása nagy sikert aratott. – A következő két napon aztán mindenki bizonyíthatott a vízen. Emlékezetes volt például a kadett Marko Ujvári győzelme K1-ben öt kilométeren, remek hajrával, szinte vert helyzetből nyert a maratoni Eb-re készülőben. Jó formát mutattak az időközben lezajlott junior Eb-re hangoló kenusaink, Koczkás Dávid, Zilizi Richárd és Banai Tóth István is.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?