Megkezdődött a római utcai kutak elzárása

Róma |

<p>Naponta harminc kutat zárnak el Róma utcáin hétfőtől a rendkívüli hőség okozta szárazságban, egyes római kerületekben azonban nem vezetnek be vízkorlátozást a kutakat használó hajléktalanok és romák segítésére.&nbsp;</p>

Az olasz főváros vízszolgáltatója (Acea) elzárta az első harminc köztéri kutat. Kedden újabb harmincat zárnak el, és a tervek szerint  szerdán újabb harmincat.  Az Acea közlése szerint minden két-három naponta felülvizsgálják a helyzetet, és ha javul a vízellátás, leállítják a csapok elzárását. Ellenkező esetben a vízkorlátozás szeptemberig eltarthat.  

Rómában mintegy 2800 utcai kút működik, valamivel kevesebb mint háromszáz a városközpontban. Friss és kiváló minőségű vizük miatt a római kutak népszerűek  a lakosok és a turisták körében is, akik ingyenesen tudnak ivóvízhez jutni és felfrissülni. 

A tervek szerint 85 kutat nem zárnak el, mivel ezek Róma külkerületeiben elengedhetetlenek az itt élő hajléktalanok és roma csoportok számára. 

Virginia Raggi római főpolgármester korábbi bejelentése szerint a főváros kútjainak elzárására a rendkívüli hőség okozta szárazság miatt van szükség. Rómában hónapok óta nem esett tartósan  csapadék, így a főpolgármester vízkorlátozást rendelt a közel 3 milliós városban, amely tele van turistákkal. Az első lépés az éjszakai víznyomás csökkentése volt, most az utcai kutak elzárása következett. 

Az olasz fogyasztóvédelmi szervezetek szerint azonban a "látványos" víztakarékossági rendelkezés nem szolgál semmire, mivel az utcai kutak a római vízfogyasztás alig egy százalékát képviselik, miközben senki sem ellenőrzi a másfajta vízpazarlást. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?