Felújítják a pozsonyi Sznf hidat

Pozsony |

<p>Hétfőtől augusztus végéig korlátozásokra kell számítani a forgalmas közlekedési csomópontban.</p>

Hétfőn kezdődik az Sznf híd felújítása. A nyár végéig korlátozásokra kell számítani a forgalmas útszakaszon, de nem zárják le teljesen a hidat.

Hétfő reggel tíz órakor kezdődik és a tervek szerint augusztus 31-én fejeződik be az úttest nagyszabású felújítása. A munkálatok előtt felmérték a híd állapotát. Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere elmondta, 44 éve nem javították meg a híd burkolatát. A főváros egyik fontos közlekedési csomópontja Pozsony legnagyobb lakónegyedét, Ligetfalut köti össze a központtal. A város honlapján olvasható tájékoztatásban az ígérik, a munkálatok miatt útlezárásra nem, csak korlátozásokra kell számítani a hídon. Mindkét irányból csak egy sávban halad majd a forgalom. Martin Maruška, a magisztrátus igazgatója közölte, gondoskodnak arról, hogy az autóvezetők időben értesüljenek a korlátozásról. Két szakaszra bontva végzik el a munkálatokat, az elsőben a szélső sávok burkolatát újítják fel, a második szakaszban a belső sávokon cserélik ki az aszfaltréteget. A munkálatok tervezésénél a híd terhelhetőségét is figyelembe kellett venni. Egyenletesen kell terhelni a konstrukciót, hogy ne rongálódjon meg. Valer Jurčák, a városi hivatal útkezelési osztályának igazgatója azt mondta, nagy odafigyelést igényel a munka. „Az útburkolatot szakaszonként marjuk fel, hogy ne rongáljuk meg a hídpályát. Ezért is tart három hónapig a javítás” – magyarázta Jurčák. Hozzátette, hétvégén és ünnepnapokon is dolgozni fognak a munkások. A rekonstrukció költsége körülbelül másfél millió euró.

A híd állapotát áprilisban mérték fel. Kiderült, hogy az úttest alatti acélelem jó állapotban van, nem rozsdás, az út viszont nem megfelelő, és az élettartama végén van. Megállapították, hogy kigyúrt keréknyomok gátolják a haladást a hídon, az út közepén deformálódott, egyes helyeken pedig szétmállik az aszfalt. Tavaly nyáron a híd alatti területet és a híd feljáróit revitalizálta a város. A polgármester elmondta, előkészítik a híd teljes diagnosztikai felmérését. (béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?