Kilométerek a velencei éjszakában

<p>Bögi Sándor dunaszerdahelyi veterán ultrafutó legutóbb éjszaka viaskodott a kilométerekkel. Velencében, a tó partján este nyolctól reggel nyolcig rótta versenytársaival az 1050 méteres pályán a köröket.</p>

Csak éjszaka most futott először, akárcsak Magyarországon is először rendeztek az egész éjszakát magába foglaló futóversenyt. Ez volt az Optivita Ultrafutó Kupa második állomása. „Nagyon jól megvilágított pályán versenyeztünk, mégis kötelező volt a fejlámpa, mert a fordulóknál voltak olyan helyek, ahol szükség lehetett rá. Különben közvetlenül a tó mellett futottunk, kitűnő volt az idő, ugyan állandóan fújt a szél, mégis végig rövid nadrágban és pólóban lehettem. Korosztályos szlovák csúcsra törtem, amit végül sikerült elérnem. Abszolútban a negyedik, az M65-ös korosztályomban az első helyen végeztem a 12 óra alatt megtett 95 kilométer és 435 méterrel – mondta helytállásáról Bögi Sándor, aki kicsit sajnálta, hogy nem lépte túl a száz kilométert, szervezetében még nyomai lehettek a korábbi balatonfüredi hatnapos versenynek. – Ultrafutóként nem akármilyen kilométeradagok várnak rám. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy ez nemcsak puszta futásból áll. Szóval nem úgy van csak, hogy rajthoz állok, és lefutom az adagomat. Ez jóval több annál, komolyabb körültekintést igényel. Előre elkészített, tanácsadókkal megbeszélt forgatókönyv szerint folyik szervezetem ellátása, mindig az állapotomhoz és a körülményekhez igazodva. Eredményességemben szerepet vállal a személyi edzőm, kísérőm, orvosom és tanácsadó patikusom is. Ők mindannyian valamivel hozzájárulnak csúcsaim megszületéséhez.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?