Észak-Korea: Trump Hitlerhez hasonlóan világuralomra tör

Phenjan |

<p>Észak-Korea Adolf Hitlerhez hasonlította kedden Donald Trumpot: a vezetés hivatalos szócsövének számító KCNA állami hírügynökség azt írta egy szerkesztőségi cikkében, hogy az amerikai elnök politikája &quot;a XXI. századi nácizmus egyik formája&quot;. A cikkíró elítélte Trump legismertebb jelmondatát, miszerint &quot;Amerika az első!&quot;.</p>

"Az Amerika az első! elv arra utal, hogy Donald Trump Hitlerhez hasonlóan katonai eszközökkel világuralomra tör. Trump Hitler diktatórikus politikáját másolja, barátokra és ellenségekre osztja a világot annak igazolására, hogy utóbbiakat elnyomja" - olvasható a cikkben.

Phenjan gyakran használ válogatott, durván sértő szavakat ellenségeinek bírálatakor, de ritkán hasonlítja őket Hitlerhez. Az észak-koreai vezetés a múlt héten pszichopatának nevezte az amerikai elnököt, amikor azokra az amerikai vádakra reagált, miszerint az észak-koreai hatóságok kegyetlenül bántak az államellenes bűncselekményért 15 évi kényszermunkára ítélt Otto Warmbier amerikai fiatalemberrel. Warmbier nem sokkal korábban halt meg, miután éber kómában hazaszállították Észak-Koreából. Phenjan tagadja, hogy megkínozták a férfit.

A washingtoni Fehér Ház szóvivője a múlt héten kijelentette: egyelőre nincs esély arra, hogy Trump elnök találkozzon Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel. Arra utalt, hogy az elnök korábban azt mondta: bizonyos feltételek teljesülése esetén hajlandó lenne találkozni Kim Dzsong Unnal.

Egy magas rangú észak-koreai diplomata is úgy nyilatkozott még május közepén, hogy Észak-Korea kész párbeszédet folytatni az Egyesült Államokkal, "ha ennek feltételei adottak lesznek", de nem volt világos, hogy milyen feltételekre gondol.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?