Novota János Debrecenbe tart

<p>A DVSC-ben folytathatja pályafutását Novota János, a bécsi Rapid futballkapusa, adta hírül több osztrák portál.</p>

A Rapid weboldalán „Novota klubváltás előtt” címmel jelent meg egy írás, amelyben azt valószínűsítik, hogy a kapus hamarosan elhagyja a bécsieket. Novota 2011 nyarán érkezett a Rapidhoz, ahol fokozatosan első számú kapus lett, 95 bajnokin, 12 Osztrák Kupa-meccsen és 27 európai kupatalálkozón védett. Tavaly augusztusban azonban mellékvágányra került. Bár még 2018 nyaráig szerződése van a Rapiddal, a bécsi klub nem gördít akadályokat a válogatott kapus távozása elé.

„Köszönettel tartozunk Novota Jánosnak a professzionalizmusáért, a kiváló jelleméért, amellyel egész karrierje során kitűnt – nyilatkozta a klub weboldalának Fredy Bickel sportigazgató. – Mindig szívesen fogjuk látni a stadionunkban, hiszen igazi rapidos, és az is marad egy esetleges váltás után is.”

Novota János lapunk megkeresésére azt mondta, a szurkolók megértését kéri, de egyelőre nem szeretne nyilatkozni.

Osztrák internetes lapok azonban a Kurierre hivatkozva idézik a 33 éves hálóőrt: „Sok könnyembe került, nem volt könnyű meghoznom a döntést, és még nehezebb lesz a búcsú. A Debrecen első számú kapusként számít rám, ezért is mondtam igent.”

A Debrecen honlapján egyelőre nincs információ Novota esetleges átigazolásáról. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?