Felújítanák a lévai történelmi sétányt

Léva |

<p>Elkészültek a lévai történelmi sétány felújítási tervei. A járási székhely egykori látványosságát a Lévai Városszépítő Társulás kezdeményezésére szeretnék helyrehozni. Ehhez keresnek most támogatókat.</p>

Az Osztrák–Magyar Monarchia idején, az akkori városszépítő bizottság tagjainak javaslatára épült meg az első városi sétány, amely Léva központjából a temető mellett, egészen a kálváriadombig vezetett. A háború után új parkot nyitottak a sétány helyén, és az út egy részét benőtte a gaz, másutt családi házak épültek az út mentén. A Lévai Városszépítő Társulás tervei alapján az egész útszakasz felújítható és eredeti állapotában állítható helyre. A Pontis Alapítvány által meghirdetett pályázat útján szeretnének támogatást szerezni erre a célra.

A közelmúltban a lévai önkéntesek megtisztították az egykori sétány egy részét, a munkásokhoz csatlakoztak a Szlovák Villamosművek dolgozói. A lévai lakosok a www.seas.sk honlapon szavazhatnak a sétány felújítására kidolgozott projektre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?